torsdag 29. august 2013

Kjøkken hygiene

Hei! 

Nå skal jeg fortelle deg litt om kjøkken hygiene. 
 Når du skal lage mat, før du spiser mat,og etter toalett besøk, må du huske å vaske hendene. Det er viktig å få vekk alle bakteriene sånn at det ikke smitter over på maten, redskapene osv. Vask hendene ofte uansett hva du skal gjøre. Du må også huske å ha rene redskaper som du skal bruke å skjære med. Du må også bytte/vaske redskapene etter bruk. Hvis du for eksempel  skjærer grønnsaker og skal etterpå skjære kjøtt MÅ du vaske redskapene. Når du lager mat må du også ha det rent rundt deg , ha reine kluter,bord, og kjøkkenbenk. Du må heller ikke bruke samme kluter på kjøkkenbenken og på gulv, skift kluten ofte. Og ha rene kluter helle tiden. Når du lager mat kan du også bruke forkle. Når du lager mat må du har hår bort , så du må enten ha hårnett , hestehale eller caps for å få håret bort å det ikke kommer i maten. Du bør heller ikke lage mat til andre når du er veldig syk, eller har betente sår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar